Retningslinjer for personvern

Du kan stole på oss

Vi i IKEA er opptatt av at du som kunde skal være trygg på at vi behandler de opplysningene du gir oss på en sikker måte. Nedenfor kan du lese hvordan vi samler inn og behandler opplysningene om deg, hvilke parter vi samarbeider med, og hvordan du kan slette data om deg selv. Den som er ansvarlig for behandlingen av dine personlige opplysninger er IKEA AS, med registrert kontor på Nesbruveien 42, 1396 Billingstad, Norge.

Vi følger Norsk lov

IKEA Norge er underlagt Norsk lov, og vi følger de til enhver tid gjeldende regler for personopplysninger og behandling av disse. Siden vi er et globalt selskap, kan vi bli pålagt å bistå internasjonale myndigheter med informasjon. Dette knytter seg eksempelvis til eksportkontroll, økonomiske sanksjoner, sanksjoner, anti-korrupsjonsarbeid etc.

Du har rett til å få personopplysningene dine korrigert eller slettet

Du kan når som helst be oss om å rette opp uriktige personopplysninger, eller få lagt til nye opplysninger om du mener de vi har er ufullstendige. Du kan også når som helst be oss om å få personopplysningene dine slettet. I tillegg kan du pålegge oss begrensninger i behandlingen av personopplysningene dine.

Ønsker du å oppdatere kontaktinformasjonen din? Ring oss på 915 02340.

Når deler du informasjon med oss?

Det er frivillig å gi fra seg personlig informasjon. Eksempler på situasjoner der du deler dine personopplysninger er:
• Registrerer deg som IKEA FAMILY medlem
• Oppretter en brukerprofil på IKEA.no
• Handler på IKEA.no
• Registrerer deg på nett for å få tilsendt katalogen
• Returnerer varer i bytte/retur-avdelingen
• Blir med i en konkurranse
• Er i dialog med vårt kundesenter (for eksempel i forbindelse med avtale om hjemlevering)

Vi vil bare be om personopplysninger som er nødvendige for det aktuelle formålet.

IKEAs kundeprofiler

Hos oss kan du ha to ulike kundeprofiler, og hvilke av disse du velger er avhengig av behovet ditt.

1. Opprette en kundeprofil på IKEA.no hvor du kan bruke planleggingsverktøyene våre for blant annet kjøkken og garderobe. Disse opplysninger lagres på våre interne servere. Dersom du har handlet på IKEA.no, kan du velge å lagre opplysninger, så du slipper å fylle ut dette neste gang du handler. Hvis kontoen din har vært inaktiv i to år, forbeholder vi oss retten til å deaktivere den. 


2. IKEA FAMILY er medlemsklubben vår, som er åpen for alle over 18 år. Du kan bli medlem her på IKEA.no eller på ett av varehusene våre. Her kan du velge om du vil motta nyhetsbrev og/eller SMS fra oss. Dersom du har takket ja til å motta nyhetsbrev, blir disse tilpasset deg på best mulig måte. Vi innhenter og analyserer dine kjøp og andre opplysninger for å kunne gi deg relevante medlemsfordeler. Da tar vi utgangspunkt i dine demografiske opplysninger (kjønn, alder, adresse), og kan i noen tilfeller også koble opp kjøpshistorikken i IKEA FAMILY-kontoen din i opptil maksimalt 5 år fra hvert kjøp. Hvis kontoen din har vært inaktiv i tre år, forbeholder vi oss retten til å deaktivere den.

Nyhetsbrev og SMS

Du kan abonnere på nyhetsbrev slik at du mottar e-post fra oss med inspirasjon og tilbud på IKEA.no. Du kan abonnere på dette gjennom IKEA FAMILY-profilen din, her kan du også melde deg av hvis du ønsker.

Informasjon knyttet til betaling og levering

Når du handler på IKEA.no, må vi forsikre oss om at alle opplysninger rundt betaling og levering er kvalitetssikret. Innenfor disse områdene samarbeider vi med betrodde tredjeparter som ACI Worldwide og Viatel. Opplysningene dine blir lagret til vi er sikre på at handelen er trygt gjennomført. Det er Bring Express som er samarbeidspartneren vår innenfor transport, og som sørger for at alle bestillinger blir levert til riktig adresse. Montera AS er samarbeidspartneren vår for montering. Disse partnerne har bare tilgang til den informasjonen de trenger for å utføre tjenestene de leverer.

Deler vi din personlige informasjonen med andre?

Vi vil aldri selge eller utlevere dine personlige opplysninger til en tredjepart for bruk av informasjon til andre formål enn beskrevet i denne personvernerklæringen. Vi sikrer at dine personlige data er beskyttet når de sendes utenfor IKEA-gruppen til betrodde samarbeidspartnere. Vi sørger for at tredjeparter holder dine data konfidensielle, og at det er prosesser på plass for å beskytte dine data. Hver tredjepart er forpliktet til å sørge for at dataene behandles i samsvar med loven. Nederst i personvernerklæringen kan du få oversikt hvilke sentrale selskaper vi deler din informasjon med.

Sosiale medier

Vi bruker sosiale medier for å holde deg oppdatert om de nyeste trendene og produktene og for å tilby smarte løsninger. Du kan følge oss på Facebook, Instagram, YouTube og andre. Hvis du velger å "like" eller dele informasjon fra IKEA gjennom disse tjenestene, bør du gjennomgå personvernreglene for den tjenesten.

Cookies / informasjonskapsler

Cookies er små informasjonskapsler som lagres i nettleseren din, og som husker hvilke sider du har besøkt. På IKEA.no bruker vi cookies for å se hvordan kundene våre bruker nettsidene våre, slik at vi kan gjøre dem bedre og mer relevante. Cookies er knyttet til IP-adressen din, og er ikke knyttet til andre personlige opplysninger. Hvis du ikke ønsker at denne informasjonen skal registreres når du besøker IKEA.no, kan du velge dem bort under "Internet options" i nettleseren din. Se hvordan du endrer innstillinger for cookies her.

Tredjeparts cookies

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) utstedt av tredjepart for å gi deg mer relevante annonser og tilbud i andre kanaler enn på IKEA.no. Dette er data basert på innhold og sider du har besøkt hos oss. I tillegg innhenter vi statistikk om hvordan sidene våre blir brukt for å kunne forbedre brukeropplevelsen, og i den forbindelse bruke cookies for å kunne observere hvordan brukerne navigerer seg gjennom nettstedet. Informasjonen i informasjonskapslene vil bli aggregert (anonymisert) før de sendes til tredjepart, som vil si at vi ikke kan identifisere deg som person gjennom denne informasjonen. Tredjepartsaktører vi bruker er Adform, Facebook, YouTube og Google.

Annonsestyring

Vi benytter verktøy for styring av annonser og for å holde oversikt over trafikk fra betalte kanaler. Verktøyene vi bruker til dette er Facebook, Google og Adform. Disse verktøyene brukes for å vise annonsene våre på eksterne nettsider (som for eksempel nettaviser). Informasjonskapslene, eller cookies som de også kalles, brukes for å holde rede på hvilke annonser som vises, telle antall visninger, klikk osv. Dette gjøres på anonym basis, og kan ikke spores tilbake til enkeltpersoner. Vi kan bruke informasjon som vi har om deg, for å vise deg relevant annonsering fra oss på tredjeparts nettsteder (for eksempel Facebook, Google, Instagram, Snapchat og Twitter). Dette kan innebære en reklamemelding fordi du har IKEA FAMILY medlemskap. Hvis du ikke vil bli vist målrettede reklamemeldinger fra IKEA, kan noen tredjeparts nettsteder gi deg mulighet til å velge å ikke motta mer informasjon fra bestemte annonsører.
Hvis du ønsker at vi ikke skal fange opp disse dataene fra deg, kan du melde deg av her:

 

Avmelding fra Adform: https://site.adform.com/privacy-policy-opt-out/

Avmelding fra Facebook: https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

Avmelding fra Google: https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=no

Dataportabilitet

Du har muligheten til å kreve personopplysningene dine utlevert i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format, og til å ta opplysningene med deg til en annen virksomhet. Dette gjelder kun opplysninger du aktivt har gitt fra deg.

Kameraovervåking

Vi kan bruke kameraovervåking i varehusene våre av sikkerhetshensyn. Vi sletter alle opptak senest 7 dager etter at opptakene er gjort. Dersom det er sannsynlig at opptaket vil bli utlevert til politiet i forbindelse med etterforskning av straffbare handlinger eller ulykker, kan opptakene oppbevares inntil 30 dager.

Når du søker jobb hos oss

Opplysningene du oppgir når du søker jobb hos oss vil bli brukt av de som er involvert i rekrutteringsprosessen. Vi bruker informasjonen du oppgir i søknad, CV og profil til å vurdere deg til en stilling, kontakte referanser, verifisere opplysningene du har gitt og til å komme i kontakt med deg. Hvis du blir ansatt på IKEA, kan opplysninger du har gitt i rekrutteringen blir sendt til HR-avdelingen på den IKEA-varehuset eller stedet du skal jobbe.

For mer informasjon, se E-recruitment IKEA global 

Katalog tilsendt i posten

Når den nye katalogen kommer på høsten, har vi lyst til dele den med så mange som mulig. I den forbindelse kjøper vi adresser fra Bring (tidligere Posten), såkalt adressert reklame. Derfor kan det hende du får en katalog i posten, selv om du har en «nei takk til uadressert reklame» på postkassen din. Dersom du ikke ønsker å motta adressert reklame generelt, kan du reservere deg mot dette på Altinn på denne lenken.

Hvis du ikke har mottatt katalogen, og ønsker den likevel, kan du få den tilsendt i etterkant ved å registre dette på IKEA.no. Vi ber om navn og fullstendig postadresse for å sende den til deg, og vi spør også etter e-post-adresse og telefonnummer i tilfelle det oppstår problemer med leveringen.

Du har rett til å vite hva vi vet om deg

Du har rett til innsyn i hvilke personopplysninger vi har registrert på deg, og du kan når som helst ta kontakt med oss for å få en slik oversikt (personopplysningsloven §18, 1. ledd). Vi svarer deg senest innen 30 dager etter at du har tatt kontakt, og det er kostnadsfritt for deg. Vennligst bruk innsynsbegjæringen her hvis du ønsker å få tilsendt informasjonen vi har lagret på deg, og send inn til: Customer_Information_Request.no@ikea.com

Si gjerne i fra

Dersom du mener at vi har brutt personvernregelverket har du mulighet til å klage til Datatilsynet. Har du spørsmål om IKEAs retningslinjer for personvern og/-eller personopplysningene, ring oss på 915 02340.


Opphavsrett

Innholdet på denne nettsiden er beskyttet av opphavsretten og tilhører IKEA. © Inter IKEA Systems B.V. 1999–2018.

Informasjonen på denne nettsiden, inkludert tekst, bilder og lyd, må ikke reproduseres, endres, overføres eller lagres til annet enn private formål, eller der det er spesifisert. Å endre innholdet på denne nettsiden er strengt forbudt. Lovovertredelser forfølges.


Varemerke

De varemerkene som finnes på nettsiden tilhører IKEA og er beskyttet av lov om varemerker. Det er ikke tillatt å bruke IKEA-varemerker i papirform, digitalt eller i andre media. Informasjonen på denne nettsiden kan inneholde tekniske og typografiske feil. Informasjonen kan endres uten forvarsel.

 

Flere selskaper bidrar i å behandle dine medlemsopplysninger. Etter personopplysningsloven er slike selskaper databehandlere og behandler opplysninger etter instruksjoner gitt av IKEA i henhold til databehandleravtaler med IKEA. Følgende selskap er sentrale når dine opplysninger behandles:

• Quant Marketing – Drift av IKEA FAMILY medlemskap. Inkludert lagring av kjøpshistorikk, analyse, e-postutsending, drift av nettsider og underliggende datasystemer Quant Marketing
• GetResponse - for e-postutsending Getresponse
• Link Mobility AS - for SMS-utsending Link Mobility AS
• Bisnode – for å holde kundeprofiler oppdatert Bisnode
• TNS Gallup – Serviceundersøkelser TNS gallup

 

Sist oppdatert: 16.04.2018