På besøg i arkitekternes ombyggede fabrik i byen

Stue med en rød sofa og en væg med reoler.

På besøg i arkitekternes ombyggede fabrik i byen

Der er ikke noget minimalistisk over denne ombyggede industrifabrik. Arkitekterne Deborah og Adam har brugt deres professionelle viden til at forvandle en tidligere saltfabrik i Berlin til et hjem med masser af lys og farver.

Stue, køkken og spiseområde i åben forbindelse.

Patchwork-stil ‘Vores lejlighed får os til at føle os frie,’ siger Deborah og Adam, der bor i en 110m2 stor lejlighed i en tidligere saltfabrik. ‘Vi har ikke en traditionel stue – og badeværelset er bag den buede væg. Vi ville lege med diagonale linjer og ha’ et godt sted at se film på storskærmen! Præcis og perfekt indretning er ikke lige os. Vi foretrækker et patchwork af farver og mønstre og blander gamle ting – f.eks. Deborahs forældres IKEA tæppe fra 90’erne og hendes bedstemors lænestol – med nye – f.eks. vores sofa, som vi valgte på grund af den enkle form, og fordi den er så lang, at jeg kan ligge på den og ta’ en lur.’

Portræt af Deborah ved spisebordet.

Åben indretning I stedet for at indrette separate rum designede Deborah og Adam deres lejlighed som ét stort åbent rum. ‘Jeg elsker lyset – og elsker følelsen af, at lejligheden er indrettet til os selv – af os selv,’ siger Deborah. ‘Funktionerne flyder sammen og er defineret af skillevægge og møbler, som gi’r mulighed for, at hverdagens aktiviteter kan overlappe hinanden. En samtale om, hvad vi skal lave til middag, kan begynde ved vores skriveborde, inspireret af en kogebog på reolen, derefter flytte over i sofaen, derefter til køkkenet, og til sidst til spisebordet – uden at vi går igennem en eneste dør.’

Vis os dit liv Alt i Deborah og Adams lille køkken står fremme. ‘Det kan vi godt li’ – for vi kan se alt, hvad vi har. Vi vil ikke ha’ alt for meget til at stå på hylderne, så vi køber de fleste af vores madvarer friske eller køber ind hver tredje dag. Det betyder, at vi bruger tid på at tænke over, hvad vi skal lave, og det ender ikke med, at der går mad til spilde.’

Urtepotteskjulere og en kande i en vindueskarm.

Madvarer på åbne hylder.

Portræt af Adam og hans søn Louie.

‘Vores stil er opfindsom, minimalistisk, personlig og moderne. Vores mentalitet er at bruge mest muligt af det, vi allerede har – det er ret fornuftigt, ikke?’

Adam, Berlin
Hjemmekontor med en pink væg

Hjemmearbejde Når det er dit job at gøre andre menneskers drømmehjem til virkelighed, er det en fordel at ha’ kontor i dit eget hjem. ‘Vores hjem afspejler, hvem vi er. Det er vores showroom, og det er skønt at ha’ potentielle kunder til møde her,’ siger Adam og Deborah, der arbejder side om side hele dagen. ‘Men vores arbejdsdag er ikke typisk – den er mere 24/7 end 9 til 5!’ Et åbent rum får inspirationen til at flyde. ‘Vi ville lave noget iøjnefaldende på den pink væg, så det matcher væggens størrelse. Boksene opfordrer til handling – i de hvide med låger skjuler vi de ting, der roder, og de andre bruger vi til at vise tingene frem.’

Soveværelse med en fritlagt murstensvæg.

Plads til at vokse ‘Vi er begge interesseret i arkitektur, der drives af improvisation, tilpasning og eksperimenteren,’ siger Adam. ‘Da vi fik vores søn Louie, som nu er 8 måneder, var det ikke nødvendigt at ændre ret meget i indretningen. Rummet er ret fleksibelt, ligesom vores hverdagsrutiner, og han passer ind som den sidste brik i et puslespil. Lige nu sover han i vores soveværelse, men vi har en plan om at tilpasse rummet, når Louie får brug for sit eget værelse, for vi er slet ikke klar til at flytte herfra endnu!’

Adam hænger sin cykel op på en pink væg.

Jakker hænger på væggen med skobokse nedenunder.

Tips til opbevaring ’Når man ser på vores lejlighed, er alt åbent, og nogle mennesker synes, at det virker kaotisk, men vi elsker at udstille vores ting,’ siger Deborah. ‘Hvis der er noget, vi vil skjule, lægger vi tingene i kasser og stiller dem på hylderne i entreen.’

IKEA skoskabe på en hvid væg.

Portræt af Deborah og Adam.

Hvordan endte I her?
‘Efter mange år, hvor vi har boet og arbejdet på projekter i udlandet, havde vi begge to stor lyst til at gøre vores liv mere enkelt og koncentreret. Vi var mere omkringfarende, da vi var i 20’erne. Nu har vi mere lyst til at bruge tid og energi på at vedligeholde et hjem… tanken om at ‘slå os ned’ er gradvist ved at sætte ind.’

Hvad er det bedste ved jeres hjem?

‘Den følelse af frihed, det gi’r os! Her kan vi improvisere, eksperimentere og være os selv. Livet går i vores tempo.’

Hvordan skaber I jeres patchwork-stil?
‘Inspirationen til farvevalget i lejligheden kom fra de naturlige gule, pink og orange nuancer i murstenene og de grå betongulve.’

Gulvplan af Deborah og Adams hjem.

Arkitekternes legeplads Efter at ha’ indrettet flere andre lejligheder i den samme bygning, sikrede Adam og Deborah sig den sidste lejlighed, der blev sat til salg, og forvandlede den til deres eget personlige område. Entreen åbner op til den nordvendte væg af vinduer fra gulv til loft og indrammer den store åbne indretning med stue, kontor, spiseområde og køkken. Fra entreen er der adgang til soveværelse, påklædningsområde og badeværelse. Her fører et par trin op til badekarret, hvorfra der er udsigt over træer og togskinner udenfor.

Vi elsker, når vores kunder bruger vores produkter kreativt. Gør det! Men husk, at når du ændrer eller tilpasser IKEA produkter, så de ikke kan sælges igen eller bruges til det oprindelige formål, bortfalder IKEA garantierne og din ret til at returnere produkterne.

Lavet af
Indretter: Emily Henson
Fotograf: Dan Duchars
noa.berlin